Få et 100 % uforpligtende tilbud på efterbehandling af trægulve 81 81 38 32

Efterbehandling af trægulve

Har du afslebne gulve i træ? Så er korrekt efterbehandling af trægulve et must. Forestil dig at træde ind i et hjem, der emmer af god atmosfære. Trægulve giver lys, harmoni og stemning til rummet. Læs mere om efterbehandling af trægulve: Hvordan du efterbehandler afslebne, ludbehandlede og oliebehandlede gulve, så de holder sig flotte år efter år.

Få et gratis og uforpligtende tilbud

 • icon
  Kvalitet der holder
 • icon
  Tilbud indenfor 24 timer
 • icon
  Nem kommunikation
→ Indhent tilbud på gulvarbejde ←

Sådan efterbehandler du dine trægulve

Hvordan vedligeholder du gulve, der har fået hhv. sæbe, lak eller olie? Læs om fordele og ulemper ved de forskellige metoder ved efterbehandling af slebet gulv:

 • Ludbehandlede gulve (sæbebehandling)

 • Lakerede gulve

 • Oliebehandlede gulve

 • Ubehandlede gulve

Ønsker du en erfaren fagmands hjælp til efterbehandling af slebet gulv? Vi hjælper dig til et perfekt slutresultat – hurtigt og professionelt. Kontakt os for et gratis og uforpligtende tilbud på din gulvopgave her

Efterbehandling af ludbehandlede gulve

En ludbehandling er en grundbehandling, der lysner træet og gør, at det ikke gulner. Vælger du at sæbebehandle gulvet, får det et rustikt og naturligt look. Men overfladen er modtagelig over for ridser og snavs fra fodtøj og møbler. Ved efterbehandling af ludbehandlet gulv kræver det hyppig rengøring og gulvvask.

Vedligeholdelse

For at undgå vandskjolder og striber skal du vaske gulvet langs årerne med en hårdt opvredet gulvmoppe. Gulvet har godt af en plejende træsæbe 4-5 gange årligt, som giver gulvet et beskyttende sæbelag.

Efterbehandling af lakerede trægulve

Ved en lakering bliver gulvet hårdt, modstandsdygtigt og samtidig nemt at vedligeholde. Opstår der pletter eller ridser i et lakeret gulv, kan de dog ikke bare lige fjernes, men kræver gulvafslibning og genlakering.

Vedligeholdelse

Lakbehandlede gulve rengøres med gulvvask med en opvredet klud. Undgå store mængder vand, da vandet kan trænge ned under lakken, hvis der er ridser i gulvet. Opstår der overfladiske ridser, kan du udbedre dem med en netpolering og et nyt lag toplak. Gulvlakering er tidskrævende at udføre, hvis du selv giver dig i kast med lakeringen. Det er vigtigt, du sørger for, at grunding og slibning er udført korrekt først. Samtidig skal du anskaffe dig gulvlak og de nødvendige materialer som slibeudstyr osv.

Efterbehandling af oliebehandlede gulve

En oliebehandling gør gulvene matte og rustikke. Fordelen ved oliebehandlede gulve er, at olien gør gulvet let at reparere og nemt at rengøre. Gulvet skal vaskes med en oliesæbe, der passer til den valgte farve. Ulempen er, at gulvet kræver lang tørretid efter oliebehandlingen, og at gulvet er sart over for ridser og mærker.

Vedligeholdelse

For at undgå ridser i gulvet bør snavs og småsten fjernes fra gulvet. Oliebehandlede gulve er sarte over for fugt og vand – sørg derfor for, at gulvkluden er hårdt opvredet under gulvvask. Vask langs træets årer, så du undgår synlige striber fra sæbeblandingen.

Vandbaseret oliepleje af oliebehandlet trægulv

Du kan efter behov give gulvet oliepleje, som kan anvendes på særligt, udsatte gulvområder. Olien er vandbaseret og kræver ingen efterpolering. Oliepleje anvendes efter, gulvet først er renset med trærens og er tørt.

Oliering 1-2 gange årligt med plejeolie

Vær opmærksom på, at ’plejeolie’ modsat ’oliepleje’ er oliebaseret og bruges til at genbehandle oliebehandlede gulve 1-2 gange om året. Efter påføringen skal gulvet polereres. Hvis du vælger at gøre det selv, skal du selv anskaffe oliudstyr og polermaskine.

Ubehandlede gulve – efterbehandling af afslebne gulve

Ubehandlede gulve er sarte og bliver hurtigt snavsede. En efterbehandling af slebet gulv kræver gulvvask med træsæbe, som kan beskytte og pleje gulvet. Er gulvet udtørret, skal du vaske det med varmt vand med sæbespåner. Hvis gulvet er blevet gråt og trist, kan du give det trærens og efterbehandle det med sæbevand.

Få et gratis tilbud på behandling af gulve

Gulvfirmaet Lykkebo står klar til at hjælpe dig med at få den type gulv og det resultat, du ønsker. Vi udfører alle former for gulvbehandlinger – professionelt, tidsbesparende og med et godt resultat. Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud på din efterbehandling gulv opgave.

Få et gratis og uforpligtende tilbud

 • icon

  Kvalitet der holder

 • icon

  Tilbud indenfor 24 timer

 • icon

  Nem kommunikation

→ Indhent tilbud på gulvarbejde ←